Faglig profil
Sidst opdateret 25.08.2020
Den faglige profil angiver de kompetencer, der er væsentlige for en læge, der stiler mod specialet Intern Medicin: Infektionsmedicin.
Formålene med den faglige profil er, at:
- Udgøre et redskab til brug for ansættelsesudvalget til prioritering af ansøgere
- Hjælpe ansøgerne i ansøgningsprocessen
- Medvirke til specialevalg
Profilen angiver områder, der vægtes i forhold til ansættelse i et hoveduddannelsesforløb i Intern Medicin: Infektionsmedicin. Ansøgere til en hoveduddannelsesstilling skal som minimum dokumentere, at de opfylder alle formelle krav til ansættelse i et hoveduddannelsesforløb indenfor specialet, jf. Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger. Profilen beskriver derfor de vigtigste potentialer og kvalifikationer, der ligger ud over introduktionsuddannelsen. Det er ikke nogen fuldstændig liste og der kan være andre kvalifikationer og erfaringer, der vil kunne anvendes som dokumentation for opnåelse af kompetence. Det er det enkelte ansættelsesudvalg, der vurderer ansøgernes kvalifikationer og potentialer samt ansøgerens evne til refleksion over eget potentiale og beslutter vægtningen af disse.
Alle syv lægeroller betragtes som væsentlige indenfor Intern Medicin: Infektionsmedicin. Dog lægges der i den samlede vurdering af ansøger særligt vægt på forskningsaktivitet og lægefaglige kompetencer. Hertil kommer en særskilt vurdering af ansøgers målrettethed, vurderet via CV og den motiverede ansøgning.
Det vil være ansættelsesudvalgets afgørelse om en given kompetence anses for opfyldt.
Nedenfor er profilen vist opdelt efter kompetenceområde. Profilen er senest udmeldt den 29. maj 2018 af Danske Regioner efter indstilling fra Dansk Selskab for Infektionsmedicin.
Medicinsk ekspertSpecialerelevante ansættelser i prioriteret rækkefølge:
|
KommunikatorMundtlige kommunikationsevner Kompetencer i undervisning og kommunikation. Ikke nødvendigvis opnået i faglig sammenhæng.
Skriftlige kommunikationsevner Fremlægge eksempler på god skriftlig kommunikation der illustrerer at ansøgeren kan formidle budskaber skriftligt:
|
Akademiker/underviserKompetencer opnået via videnskabeligt arbejde i prioriteret rækkefølge:
Ved bedømmelse af Ph.d. afhandling og publicerede artikler vil der blive lagt vægt på førsteforfatterskaber og impact factor af de tidsskrifter, hvori der er publiceret. |
SamarbejderKompetencer opnået gennem deltagelse i:
|
Leder/administratorOpnås for kompetencer opnået ved:
|
SundhedsfremmerOpnås ved sundhedsfremmende adfærd eller opgaver:
Varighed af funktionen medtages i den samlede vurdering. |
ProfessionelGenerelt
Interesse for det infektionsmedicinske speciale
Rollen som professionel uddybes i den skriftlige ansøgning og ved ansættelsessamtalen. |
Ansættelsessamtalen
I tilfælde af mange ansøgere vil ansøgere til samtale blive udvalgt efter den faglige profil og den motiverede ansøgning. Det er således både samtalen og den skriftlige ansøgning, der danner det endelige grundlag for indstilling til ansættelse. Herudover har samtalen til formål at give en grundigere introduktion til specialet og dermed sikre den bedst mulige afstemning af forventninger hos både ansøger og ansættelsesudvalg.
Samtalerne foregår som hovedregel i den videreuddannelsesregion, hvor hoveduddannelse er søgt, og formen vil fremgå at stillingsopslaget og vejledningen. Ved samtalen vurderes tillige ansøgernes evne til kommunikation med henblik på varetagelse af sikker patientbehandling.